Afscheid nemen

Afscheid nemen

Een uitvaart in overeenstemming met de levensstijl van de overledene

Een mooie en passende uitvaart werkt positief door in de verwerking van uw verdriet. Afscheid moeten nemen van iemand die u dierbaar is, is vaak een zeer ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Daarom is het belangrijk dat dit afscheid en de uitvaart plaatsvinden op een manier die past bij de overledenen en de nabestaanden.Gerda leidt een uitvaart
Uitvaartleidster Gerda van den Hoek Het is heel belangrijk om tijd en ruimte te nemen om uw wensen voor de uitvaart te bespreken. Dit kan niet op één dag. Daarom zal ik, indien gewenst, regelmatig langskomen om mogelijkheden door te spreken en te komen tot verantwoorde beslissingen.

De mogelijkheden om een uitvaart te verzorgen die aansluit bij de wensen van de overledene en de nabestaanden zullen tijdens een bespreking door mij aangeven worden. U zult daarbij merken, dat er veel meer mogelijk is dan u dacht. Een persoonlijke aanpak kan het laatste afscheid zoveel meer betekenis geven.

Het kan, maar het moet niet.

Het helpen met verzorgen en kleden van een dierbare overledene, thuisopbaring, in een kist of gewoon op bed, vormgeving rouwkaart en tekst. Nabestaanden kunnen de kist zelf sluiten en dragen op de dag van de uitvaart. Als een overledene vanuit zijn of haar huis naar het rouwcentrum wordt vervoerd zorg ik er voor dat hij of zij het huis nooit op een brancard zal verlaten, uit respect voor de overledene en nabestaanden.

De overledene zal altijd het huis in de kist verlaten, ook al zou er nog zo weinig ruimte zijn.
Het is geruststellend dat de uitvaartzorg van begin tot eind door steeds dezelfde persoon wordt begeleid en uitgevoerd, ook bij de condoleance, het op verzoek toespreken van de nabestaanden tijdens de uitvaartdienst, en niet te vergeten de nazorg.

Mijn werkgebied omvat geheel Nederland. Vanuit elke plaats kunt u mij 24 uur per dag bereiken (zie contactpagina) en desgewenst kom ik direct naar u toe. Ik geef u daarbij graag informatie over thuisopbaring, opbaring in een uitvaartcentrum, crematie, begrafenis, muziekkeuze, verzorging van bloemen, vervoersmogelijkheden, kerkdienst, urnen, grafmonumenten, e.d.

 

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart hangen uiteraard af van een aantal factoren. Gaan we uit van een goede, doch sobere uitvaart, dan is o.a. van invloed of het gaat om een begrafenis of een crematie, het vervoer / afstand / aantal volgwagens, het aantal personen voor koffie / cake, na de plechtigheden.
Uiteraard kunt u de uitvaart zo sober of luxueus houden als u zelf wilt.
uitvaart_052Doordat ik als z.z.p-er lage overheadkosten heb, kan ik een laag basistarief voor de algehele verzorging hanteren. Bovendien werk ik vanuit mijn hart, met een zeer persoonlijke benadering. Dat betekent dat lang niet aan elke handeling, verzorging, extra bezoekje e.d. een prijskaartje hangt!

Het kan voorkomen dat sommige kosten van derden hoger uitvallen dan vooraf in samenspraak met de klant was voorzien. Bijvoorbeeld als er wat meer consumpties zijn genuttigd dan verwacht. In zo’n geval probeer ik altijd, binnen de mogelijkheden die er zijn, toch het vooraf begrote bedrag aan te houden.

Omdat elke uitvaart toch weer anders is, geldt dat ook voor de kosten. Maar om u een idee te geven: gemiddeld bedragen de totale kosten voor een uitvaart bij een crematie, geheel door mij verzorgd, ongeveer tussen € 2.500,- en € 5.000,- (BTW is niet van toepassing).

De uiteindelijke totale prijs is immers een optelsom van alle diensten en producten die door de nabestaanden worden gekozen. De gehele ceremonie kan van eenvoudig tot zeer chic worden uitgevoerd, waardoor dit tot uitdrukking komt in de kosten.

Wilt u een vrijblijvende prijsopgave? Neemt u gerust contact met mij op, ik kom graag naar u toe voor een informatief gesprek en maak graag een totale kostenbegroting.

 

Korte foto-impressie van een uitvaart, waarbij gekozen is voor witte uitvaartwagens.

previous arrowprevious arrow
uitv_084
uitv_085
uitv_086
uitv_087
uitv_091
uitv_092
uitv_094
uitv_095
uitv_096
next arrownext arrow
PlayPause
uitv_084
uitv_085
uitv_086
uitv_087
uitv_091
uitv_092
uitv_094
uitv_095
uitv_096
previous arrow
next arrow

 

U kunt desgewenst in overweging nemen om onze collega Irene van der Meulen als ritueelbegeleider bij de uitvaartceremonie te betrekken. De rol van de ritueelbegeleider is aanvullend op het uitvoerend werk. Irene zoekt samen met u naar een passende inhoud en vorm van de uitvaartceremonie, die dan verder volledig door Gerda van den Hoek en haar man Jan van Koot zal worden verzorgd.

Irene van der Meulen 800x600