Grafmonumenten en gedenktekens

Grafmonumenten en gedenktekens

Voor begrafenis of crematie

Begraven

Als er gekozen is voor het begraven van een dierbare overledene ben ik u graag van dienst bij het kiezen van een grafmonument. Ik help u graag bij het maken van een keuze, die recht doet aan de herinnering aan uw dierbare. Er is een grote verscheidenheid in ontwerp, vormgeving, toegepaste materialen en kleurstelling mogelijk.

De keuze van het monument of de grafsteen zal mede afhangen van de bestemming, het soort graf. Dit kan een algemeen graf of een familiegraf zijn. Een familiegraf biedt meer ruimte voor een groter grafmonument dan een algemeen graf, dat gedeeld wordt met meerdere overledenen. Daardoor is de beschikbare ruimte op een algemeen graf beperkter en zal het monument kleiner zijn.

Een grafmonument biedt de nabestaanden een rustpunt en een tastbare plaats en herinnering om de geliefde te gedenken. Het biedt plaats om de naam, geboorte- en overlijdensdatum van de overledene in herinnering te houden, maar ook om een aan haar of hem toegewijd gedicht, woord of spreuk levend te houden.

Hieronder vindt u slechts een kleine selectie als voorbeeld uit de vele mogelijkheden.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Slider

 

Cremeren

Na de crematie kunt u de as van uw dierbare verstrooien. Er kan een keuze worden gemaakt uit verschillende mogelijkheden . Tegenwoordig is op de meeste begraafplaatsen en crematoria een strooiveld aanwezig, waar de as door nabestaanden of een medewerker van het crematorium kan worden verstrooid. De as kan ook in eigen tuin, een bos, op zee of elders worden verstrooid.

Veel begraafplaatsen hebben inmiddels een urnengalerij of urnenmuur met nissen, waar een urn naar keuze kan worden geplaatst. De nissen zijn voorzien van een afdekplaat van natuursteen of glas in een kleur naar keuze, die kan worden voorzien van tekst en decoratie, zoals die ook op monumenten wordt geplaatst.

Begraafplaatsen kunnen ook over een urnentuin beschikken. De urnengraven zijn meestal kleiner dan gewone graven. Ook op een urnengraf kan een monument worden geplaatst. Ik vertel u tijdens een oriënterend gesprek graag meer over de mogelijkheden.

Hieronder een kleine selectie van de mogelijkheden van urnen en een nis of urngraf.

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Slider